Lodičky plnené kuracím mäsom

lod

Trochu iný recept z rady plnených.Vynikajúce krehké tvarohové cesto, plnka z kuracieho mäsa, syra a kôpru. Neodolateľná pochúťka.

Potrebujeme:

cesto:

250 g jemný tvaroh
200 g hladká múka
2 ks vajcia
1 lyžička soľ
2 lyžičky Kr. cukor
1/2 lyžičky jedlá soda

plnka:

300 g kuracie prsia
80 g strúhaný syr Gouda
2 lyžice strúhaný parmezán
20 g maslo
4 lyžice nasekaná jarná cibuľka
1 strúčik cesnak
1/2 lyžičk ymletý muškátový oriešok
soľ, korenie, kôpor

Postup:

  1. Z uvedenej dávky pripravíte 15 lodičiek (1 lodička = 50 g – závisí to však od veľkosti jednej lodičky).
  2. Najskôr si pripravíme plnku. Kuracie prsia pomelieme na mlynčeku. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na drobno nakrájaný strúčik cesnaku a nasekanú jarnú cibuľku. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a necháme chvíľu dusiť. Na záver pridáme nastrúhané syry, kôpor a premiešame. Plnku necháme mierne vychladnúť.
  3. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a spracujeme hladké nelepivé cesto (ak sa vám cesto lepí, pridajte viac múky). Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na veľký plát, z ktorého vykrajujeme pomocou pohára kolieska. Každé koliesko naplníme plnkou a zložíme. Lodičky ukladáme na rozpálený olej a smažíme z oboch strán do zlata. Vysmažené ukladáme na papierový obrousek, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame.

Zdroj:  Vk

You Might Also Like