Máte už domáce jahody? Určite vyskúšajte tento rýchly a dobrý dezert.
Budeme potrebovať:
300 g lístkové cesto
125 g jemný tvaroh
50 g práškový cukor
250 g jahody
1 bal. vanilkový cukor
vajíčko na potretie
práškový cukor na posypanie
Postup:
1.
Pripravíme si plech, vyložíme ho papierom na pečenie a rúru predhrejte na 200 stupňov.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik. Do stredu navrstvíme tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom, poukladáme nakrájané jahody, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
3.
Kraje cesta nakrájame ostrým nožom na pásky, ktoréstriedavo prekladáme cez tvaroh s jahodami.
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlatista.
4.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Coolinarika