Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení. Ku káve alebo čaju sú kúsky tohto koláča úplným pokušením.
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
Jablková plnka:
600 g (očistené nahrubo postrúhané) jablká
1 bal. puding vanilkový
2 dl voda
zo 1/4 citróna šťava
Pudingová plnka:
450-500 ml mlieko
1 bal. puding vanilkový
1 PL cukor krupicový
1 PL múka hladká
2 ks vajcia
štipka soľ
250 g tvaroh jemný
Poleva:
100 g čokoláda horká
100 g (33% a viac) smotana na šľahanie
Postup:
1.Najskôr si pripravíme jablkovú plnku – očistené a nahrubo postrúhané jablká, ktoré som pokvapkala citrónovou šťavou, aby si zachovali farbu dáme do širšieho hrnca, pridáme asi 1/2 dl vody a na slabšom plameni dusíme – po cca 8-10 minútach pridáme puding rozmiešaný vo vode a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
2.Nasleduje Pudingová plnka: Ako ďalší krok som si pripravila puding.
Dala som ohriať 2/3 mlieka s cukrom.
Vo zvyšnej tretine mlieka rozmiešame puding, múku, žĺtky a túto zmes pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť.
3.Ak puding chladne, vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Do teplého pudingu vmiešame tvaroh a nakoniec zľahka sneh.
4.Na menší pekáč alebo do vhodnej nádoby s bokmi (cca 25 x 30 cm) rozložíme polovicu sušienok.
5.Rozotrieme jablčnú zmes a uhladíme.
6.Na jablčnú vrstvu rozotrieme pudingovú plnku, uhladíme a rozložíme druhú polovicu sušienok.
7.Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Zohrejeme smotanu po bod varu a nalámeme čokoládu, necháme minútku odstáť a rozmiešame na hladkú polevu), prípadne klasickou čoko polevou. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube , CuzinaGias