Ak máte chuť na guláš, tak tu je ten pravý recept pre Vás Maďarský guláš a príloha knedľa.
Potrebujeme:
1 kg morčacieho mäsa (kuracie, bravčové)
500 g cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 lyžice sladkej mletej papriky
2 lyžice leča
2 ks zelenej papriky
2 ks paradajky
2 ks chilli papričky
2 ks zemiaky
1 lyžičku rasce
1 štipku majoránky
soľ, korenie
vývar
vývar
masť
Postup:
-
Na masti zosklovatíme nakrájanú cibuľu. Na cibuľu vložíme morčacie mäso nakrájané na kocky a opečieme. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a zaprášime ho paprikou, krátko osmažíme, podlejeme vývarom a dusíme.
-
Po pol hodine vložíme dve vrchovaté lyžice leča, papriku nakrájanú na prúžky a paradajky nakrájané na kocky (veľké – olúpané), nadrobno pokrájané chilli papričky, okoreníme, pridáme rascu a dusíme domäkka.
-
Nakoniec dochutíme soľou, majoránom a pridáme najemno nastrúhané zemiaky. Povaríme a podávame s knedľou.Dobrú chuť.