Len suché ingrediencie a jablká! Vyskúšajte rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne naozaj každý. Recept nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledný múčnik je naozaj lahodný. Jednoduchšie to hádam už ani nemôže byť!
Na 8 porcií potrebujeme:
hrnček krupice
hrnček hladkej múky
hrnček cukru
balenie prášku do pečiva
balenie vanilkového cukru
jablká, zbavené jadrovníka a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
maslo podľa potreby
postup:
Celkový čas prípravy: 50 min
Premiešajte všetky suché prísady vo veľkej mise.
Formu vymažte zľahka olejom a môžete vysypať múkou.
Nasypte na dno toľko múčnej zmesi, aby nebolo vidieť dno.
Na múku nasypte hojné množstvo strúhaných jabĺk.
Ďalej opäť pridajte múčnu zmes, kým nezasypete jablká. Opakujte, kým nespotrebujete všetky jablká a múčnu zmes.
Nakoniec nastrúhajte na rezy maslo po celom povrchu zákusku.
Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 40 minút alebo dozlatista.
zdroj: kuharica.kontin.info