Mäkučký nutelový koláč

nut

Tento koláč jednoducho musíte vyskúšať, počas pečenia cesto nestvrdne, ale ostane krásne vláčne.
Dodáva tomu šmrnc aj nutela ktorá je pre deti veľkým lákadlom (a nie len pre deti).

Potrebujeme:

cesto:

400 g hladká múka
180 g práškový cukor
200 g maslo
1 ks vajce
1 ks žĺtok
1 lyžička sušené droždie
1 lyžička vanilková esencia

plnka:

750 g/ 1 ks / Nutella

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 28 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
  2. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
  3. Odležané cesto na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a cestom vyložíme dno formy. Vyvýšime aj kraje, aby nutella nevytiekla. Zvyšné cesto nevyhadzujeme, ale znovu spracujeme do guľôčky, ktorú rozvaľkáme na plát s hrúbkou 2-3 mm a radielkom nakrájame prúžky.
  4. Nutelu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na cesto. Na vrch uložíme prúžky cesta, ktoré ukladáme tak, aby sme vytvorili mriežku. Odložíme do chladničky na 15 minút a potom koláč zakryjeme alobalom a dáme piecť po dobu 25 minút.
  5. Po 25 minútach stiahneme alobal a pečieme ďalších 10 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch ozdobíme práškovým cukrom.

Zdroj:  giallifferano it

You Might Also Like