Na prípravu budeme potrebovať:
7 vajec,
2 PL kakaa,
250 g kr. cukru,
5 PL polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.
Na kokosovú plnku budeme potrebovať:
200 g pr. cukru,
150 g kokosu,
1 PL hladkej múky,
5 bielka,
1 PL sušeného mlieka.
Na prípravu ananásovej plnky budeme potrebovať:
2 plechovky ananásu,
5 žĺtkov,
2 PL polohrubej múky,
1 PL kukuričného škrobu,
5 PL kr. cukru,
200 g masla.
Ďalej budeme potrebovať:
čokoládu,
smotanu na šľahanie,
hrozienka,
rum,
1 PL masla.
POSTUP:
Biela oddelíme od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme kakao, polohrubú múku a prášok do pečiva. Keď sme dostali krásnu hmotu, postupne pridávame vyšľahané bielka. Takto dostaneme krásne nadýchané cesto, ktoré vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu alebo papierom vystlaného plechu o veľkosti 20×30 cm a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho prerežeme na polovicu, a tak dostaneme 2 korpusy.
Bielka s cukrom si vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme nastrúhaný kokos hladkú múku a sušené mlieko. Vymiešame si hmotu, ktorú vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút. Upečené kokosové cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
Šťavu z ananásu si vylejeme do hrnca a dáme variť. 1 šálku z tejto šťavy si odložíme, pridáme do nej všetky ostatné suroviny okrem ananásu a cukru, poriadne vymiešame a pridáme do vriacej šťavy v hrnci. Uvaríme si hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si vymiešame a postupne pridávame uvarenú hustú ananásovú hmotu. Mixérom šľaháme dovtedy, kým nedostaneme krásne nadýchaný krém. Do nadýchaného krému lyžicou primiešame kúsky ananásu.
Môžeme vrstviť koláčik. Na jednu časť cesta si natrieme ananásový krém, následne položíme kokosový korpus, znova navrstvíme ananásový korpus, položíme druhý plát kakaového cesta, navrstvíme ďalšiu časť ananásovej plnky, posypeme hrozienkami, ktoré sme máčali v rume (nemusia byť) a zalejeme čokoládovou polevou.
Čokoládovú polevu sme si pripravili nasledovne: Najskôr si vyšľaháme smotanu na šľahanie. Nad parou si rozpustíme čokoládu, pridáme 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, necháme roztopenú čokoládu trocha vychladnúť. Následne do nej primiešavame vyšľahanú šľahačku a nalejeme na koláč.