Svieža torta s mandarínkami a mandlami, jednoducho neodolateľná kombinácia.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
200 g mandarínky
200 g Kr. cukor
6 ks vajcia
200 g mletej mandle
30 g kukuričný škrob
1 lyžička prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
poleva:
130 ml voda
250 g Kr. cukor
2 ks mandarínky
Postup:
- Mandarínky umyjeme v horúcej vode aj s kôrou. Do hrnca nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a vložíme umyté mandarínky. Varíme ich, kým nezmäknú (trvá to cca 20 minút, ale záleží na veľkosti).
- Keď sú mäkké, odstavíme a necháme vychladnúť. Chladné mandarínky prekrojíme na menšie kúsky aj s kôrou a pomocou kuchynského mixéra ich rozmixujeme na pyré.
- Mandle zmiešame s práškom do pečiva a škrobom, pridáme rozšľahané vajčíka s Kr. a vanilkovým cukrom a jemne vareškou premiešame.
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a dno vyložíme papierom na pečenie. Navrstvíme pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Upečenú tortu necháme vo forme vychladnúť a potom vyberieme.
- Vodu ohrejeme, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme na plátky nakrájané mandarínky a varíme cca 5-10 minút. Polejeme vychladnutú tortu a na vrch poukladáme plátky mandarínky.
Zdroj: coolinarika.com