Mandarínkové potešenie bez múky

man

Svieža torta s mandarínkami a mandlami, jednoducho neodolateľná kombinácia.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

200 g mandarínky
200 g Kr. cukor
6 ks vajcia
200 g mletej mandle
30 g kukuričný škrob
1 lyžička prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor

poleva:

130 ml voda
250 g Kr. cukor
2 ks mandarínky

Postup:

  1. Mandarínky umyjeme v horúcej vode aj s kôrou. Do hrnca nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a vložíme umyté mandarínky. Varíme ich, kým nezmäknú (trvá to cca 20 minút, ale záleží na veľkosti).
  2. Keď sú mäkké, odstavíme a necháme vychladnúť. Chladné mandarínky prekrojíme na menšie kúsky aj s kôrou a pomocou kuchynského mixéra ich rozmixujeme na pyré.
  3. Mandle zmiešame s práškom do pečiva a škrobom, pridáme rozšľahané vajčíka s Kr. a vanilkovým cukrom a jemne vareškou premiešame.
  4. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a dno vyložíme papierom na pečenie. Navrstvíme pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Upečenú tortu necháme vo forme vychladnúť a potom  vyberieme.
  5. Vodu ohrejeme, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme na plátky nakrájané mandarínky a varíme cca 5-10 minút. Polejeme vychladnutú tortu a na vrch poukladáme plátky mandarínky.

Zdroj:  coolinarika.com

You Might Also Like