Dobré mäso, trocha korenia a výborný obed je v rýchlosti na stole. S takýmto pokrmom nepokazíte nič u žiadneho milovníka mäsa. Jedlo je naozaj jednoduché na prípravu a vy s ním pri stole zažiarite.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
4 vysoké bravčové kotlety
½ lyžičky mletej papriky
½ lyžičky kajenského korenia
½ lyžičky sušeného cesnaku
½ lyžičky čierneho korenia
½ lyžičky soli
4 lyžice trstinového cukru
olivový olej
Postup:
Celkový čas prípravy: 40 min
V mise zmiešame papriku, kajenské korenie, cesnak, čierne korenie a soľ. Kotlety obalíme v korení.
Na ohňovzdornej panvici si rozohrejeme olej a osmažíme kotlety. Opekáme zhruba 3-5 minút z každej strany. Akonáhle sú kotlety opečené dozlatista, na každú dáme rovnomerne 1 lyžicu cukru. Otočíme, aby sa na každú stranu dostalo trochu rozpusteného cukru.
Panvicu dáme do rúry a pečieme 15 minút na 175 °C. To aby sa nám kotlety prepiekli vo vnútri.
Na tanieri mäso prelejeme šťavou z panvice.
5
K mäsu podávame napr. zeleninu alebo zemiaky. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube