Bravčové rebierka s čili v chutnej marináde môžete pripraviť na grile alebo upiecť v rúre.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
1,5 kg bravčových rebier
1/4 lyžičky čili prášku
3 lyžice petržlenovej vňate
5 lyžíc sójovej omáčky
4 strúčiky cesnaku
0,125 l červeného vína
5 čerstvých rozmarínových listov
0,125 l olivového oleja
Postup:
1.Cesnak olúpeme a roztlačíme ho.
2.Na jemno nakrájame rozmarín a petržlenovú vňať.
3.Do misky nalejeme olej, sójovou omáčkou, cesnak, rozmarín, petržlenovú vňať a červené víno.
4.Bravčové rebierka očistíme, dochutíme mletým čili práškom.
5.Rebierka vložíme do marinády a odložíme na noc do chladničky.
6.Nasledujúci deň vyberieme mäso z marinády a necháme ho odtiecť, alebo ho osušíme papierovou utierkou.
7.Mäso opečieme do mäkka z oboch strán, počas pečenia potierame marinádou.
8.Podávame s rôznymi dipmi, grilovanou, čerstvou zeleninou, pečivom a podobne.
Dobrú chuť.