Orechové cesto v lískovom ceste s maslovým krémom. Vyskúšajte jednoduchý koláčik na ktorom nie je čo pokaziť.
Potrebujeme:
cesto:
5 ks žĺtka
130 g Kr. cukor
100 g prášková čokoláda
100 g mleté oriešky
1/2 bal.prášok do pečiva
5 ks bielok – sneh
5 ks bielok – sneh
krém:
300 ml mlieko
3 lyžice hladká múka
1 lyžica kukuričný škrob
1 bal.vanilkový cukor
100 g práškový cukor
180 g maslo
180 g maslo
Ďalej budeme potrebovať:
1 bal.lístkové cesto
práškový cukor na posypanie
Postup:
- Najskôr pripravíme krém. Mlieko spolu s múkou, kukuričným škrobom, vanilkovým cukrom rozmiešame tak, aby sme nemali žiadne hrudky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny a postupne po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding. Krém odložíme do chladničky.
- Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát, ktorý rozdelíme na polovicu. Pripravíme si plech na pečenie a na opačnej strane plechu upečieme jeden plát lístkového cesta, ktorý popicháme vidličkou pri teplote 180 stupňov do zlata.
- Druhý plát lístkového cesta umiestnime na vyšší plech, popicháme ho vidličkou a navrstvíme orechové cesto, ktoré pripravíme nasledovne.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme práškovú čokoládu (klasický čokoládový prášok na prípravu horúcej čokolády), mleté oriešky a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a upečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť.
- Navrstvíme krém, pekne ho uhladíme a položíme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdroj: coolinarika com