Vyzerá zložito ale je to jednoduchý recept aj pre začiatočníkov. Prepojenie jemnej kuraciny alebo morčaciny, umocní chuť údenej slaninky, ktorá jej dodá výnimočnosť.
Potrebujeme:
1 kg kuracie / morčacie prsia
300 g údenej slaniny alebo plátky parmskej šunky
8 ks sušených paradajok v olivovom slanom náleve (môžete dať viac)
3 ks strúčiky cesnaku
korenie na kuracie alebo morčacie mäso
Postup:
- Tento jednoduchý recept uspokojí milovníkov jemnej chuti a šťavnatého mäsa.
Chuťou výborne na teplo aj na studeno. Bôčik môžeme nahradiť šunkou prosciutto. - Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme. Rozkrojíme do jedného veľkého kusa, rozklepeme na tenký plát, potrieme drveným cesnakom po oboch stranách a posypeme korením. Ľahko zrolujeme, necháme roládu aspoň hodinu v chladničke.
- Na mäso naukladáme plátky slaniny a sušené paradajky.
Roládu prikryjeme zvyšnou slaninou, konce sú zavinuté na spodok bochníka.
Mäso zabalíme do hliníkovej fólie- alobalu. - Potom mäso presunieme do pekáča, podlejeme asi 1 šálkou vody.
Mäso vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 70 minút.
Asi 15 minút pred koncom pečenia ľahko odstránime alobal zvrchu, čím umožníme slaninu jemne pripiecť do zlata.Poznámka: V prípade, že sa voda odparí počas pečenia, dolejeme 1 šálku vody.
Zdroj: zcukrempudrem.blogspot.com