Pripravte si chrumkavú napoleon tortu, ktorú si obľúbite. Je sladká, medová a chutná. Ak máte čas, môžete pripraviť aj viac cesta a torta bude vyššia. Je naozaj jednoduchá a zdravá.
Potrebujeme:
cesto:
200 g hladká múka
150 g namleté ovsené vločky
200 g kefíru
1 ks vajce
75 ml vody
50 g medu
1 struk vanilka
štipka soľ
krém:
500 ml mlieko
100 g medu
25 g hladká múka
100 g kefír
1 ks vajce
2 ks bielky
1 bal.vanilkový cukor
Postup:
- Najskôr začneme pripravovať krém, aby vychladol. Mlieko ohrejeme na miernom ohni.
- V druhej miske vymiešame vajíčko, bielky, med a vanilku, kefír. Pridáme múku a metličkou poriadne premiešame. Do tejto hmoty prilejeme trochu ohriateho mlieka, premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku a následne celú hmotu prelejeme do hrnca so zvyšným mliekom.
- Uvaríme hustý krém, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
- Do veľkej misky preosejeme múku, pridáme najemno namleté ovsené vločky a premiešame.
- V druhej miske vymiešame vajíčko so štipkou soli, vanilkovým cukrom a medom do peny, pridáme 75 ml vody a kefír. Postupne pridávame múku s namletými vločkami a spracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na pol hodinu.
- Po pol hodine cesto z chladničky vyberieme a rozdelíme ho na 8 častí. Každú časť rozvaľkáme na tenký kruh, ktorý preložíme na papier na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre dozlatista. Netrvá to dlho, preto cesto sledujeme.
- Po upečení stiahneme papier a kraja orežeme, aby sme mali úhľadnú tortu. Natrieme krémom a poukladáme na seba. Odrezkami posypeme vrch našej torty.
Zdroj: Vk