Kto by nemiloval cheesecake, že? Jedná sa o lahodný krémový dezert, ktorý sa rozpúšťa priamo na jazyku. Milujete ľahké dezerty, potom je cheesecake pre Vás jednoznačne tou najlepšou voľbou!
Dnes Vám však prinášame trochu zvláštny recept a to Banánový cheesecake! Verte, alebo nie, jedná sa o dokonalú kombináciu!
Potrebujeme:
Na tvarohovú zmes:
1 kg tvarohu (polotučný)
40 dkg bieleho jogurtu
250 ml 30% smotany
¾ pohára cukru
60 dkg banánov (asi 4 veľké banány)
3 PL citrónovej šťavy
5 vajec
7 PL zemiakovej múky
Na vrch:
1 citrónovú Galaretku
15 dkg banánov (1 veľký banán)
1 PL citrónovej šťavy
Postup:
- Tvaroh si preložte do misky, pridajte biely jogurt, smotanu a cukor. Všetko dôkladne rozmixujte. Mala by Vám vzniknúť hladká zmes.
- Potom si olúpte banány a pokrájajte ich na kolieska, pridajte citrónovú šťavu a rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Túto zmes potom zmiešajte s tvarohovou zmesou, pridajte vajcia, zemiakovú múku, a všetko spolu poriadne premiešajte.
- Následne preložte vypracovanú zmes do väčšej tortovej formy s priemerom cca 26 cm (vyloženej papierom na pečenie).
- Formu potom vložte do už predhriatej rúry na 180 ° C na približne 60 minút.
- Po hodine rúru vypnite, pootvorte dvierka a nechajte v nej cheesecake vychladnúť.
- Galaretku si medzi tým rozpustite v horúcej vode podľa návodu a nechajte vychladnúť.
- Na záver už si len olúpte banány, ktoré tiež nakrájajte na kolieska s priemerom cca 0,5 cm a pokvapkajte ich citrónovou šťavou.
- Banán potom poukladajte na upečený cheesecake a zalejte ho pripravenou Galaretkou.
Cheescake vložte na pár hodín do chladničky, aby poriadne stuhol. Najlepšie však na celú noc!
Dobrú chuť. Zdroj: prosvet.cz