Voňavá a chutná roláda ktorú si môže pripraviť každý. Svieža chuť tvarohu a tmavé kakaové cesto ktorému neodoláte!
Potrebujeme:
cesto:
3 ks vajcia
2 lyžice polohrubá múka
2 lyžice kakao
1/2 lyžičky vanilkový extrakt
2 lyžice práškový cukor
1 lyžička prášok do pečiva
plnka:
200 g jemný tvaroh
100 g maslo
2 lyžice práškový cukor
Na posypanie:
1 lyžica práškový cukor
1 lyžička škorice
Postup:
- Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom do peny, pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a vymiešame. Na záver jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Snažíme sa vytvoriť tenkú vrstvu.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Upečené cesto vyberieme, rozkrojíme na polovicu a uložíme na vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si plnku. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne pridáme tvaroh. Šľaháme, kým nedostaneme hladkú hmotu, ktorú navrstvíme na chladné cesto.
- Zrolujeme a odložíme do chladničky najmenej na jednu hodinu. Následne vrch posypeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali s lyžičkou škorice a podávame.
Zdroj: a-eda.ru