Ak ste unavení klasickými jedlami, urobte si túto pochúťku. Je famózna a jej príprava je veľmi rýchla. Ak milujete kapustu aj mleté mäso, potom budete nadšení Vy i Vaša rodina. Výsledok tohto receptu chutí úžasne a chuť je veľmi príjemná.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
300 g kapusty
100 g ryže
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
Omáčka:
3-4 lyžice kyslej smotany
0,5 pohára vody
2 lyžice paradajkovej omáčky
Postup:
- Nakrájajte kapustu na primerané kúsky. Uvarte ryžu podľa návodu na obale. Zmiešajte mäso s ryžou, vajcom, kapustou, osoľte a okoreňte.
- Mokrými rukami vytvarujte fašírky. Teraz si pripravte omáčku zmiešaním všetkých surovín. Mleté mäso vytvarované do fašírok môžete buď opekať na oleji v panvici, alebo piecť v rúre.
- Ak ich opekáte na panvici, nakoniec na chvíľu povarte aj omáčku a podávajte k mäsu. Ak ich pečiete v rúre, omáčkou mäso prelejte a dopečte ešte 10 minút. Dobrú chuť.
- Zdroj: ketkes.com