Mletý rezeň so syrom a jogurtom! júl 10, 2022júl 10, 2022 richard Veľmi jednoduchý recept z mletého mäsa so syrom a jogurtom, vyskúšajte si pripraviť budete určite milo prekvapený. Potrebujeme: 500 g mletého bôčika alebo pliecka 150 g strúhaného syra (Gouda, Eidam) 2lyžice hustého bieleho jogurtu 2 lyžice vyprážanej cibule 2 lyžice kukuričného škrobu cca 50 ml studeného mlieka soľ korenie Trojobal: vajcia hladká múka strúhanka tuk na vyprážanie Postup: Najlepšie dve hodiny vopred zmiešame mäso, mlieko, jogurt a soľ s korením. Po odležaní pridáme cibuľu, syr a škrob. Zmes poriadne premiešame a tvoríme ploché rezne. Pripravíme suroviny na obaľovanie a rezne obalíme v trojobale. Rozohrejeme tuk a rezne smažíme z oboch strán dozlatista. Odkladáme na papierový obrúsok. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi, šalátom, uhorkou alebo len s chlebom. Sú dobré teplé, ale aj studené. My sme ich mali s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Dobrú chuť.