Nadýchaná piškótová roláda s tvarohovým krémom a jahodami!

joh

 Dnes Vám ukážeme recept na piškótovú roládu s tvarohovým krémom a jahodami.  Príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec
5 vrchovatých lyžíc polohrubej múky
5 vrchovatých lyžíc práškového cukru

Na krém:

1/2 zmäknutého masla (125 g)
1/2 kg mäkkého tvarohu
na osladenie niekoľkých lyžíc jahodového džemu
250g jahôd

Postup:

1. Žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme múku.
2.Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame do cesta.
3.Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200°C asi 10 minút.
4. Po upečení ihneď stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
5. Maslo, tvaroh a jahodový džem zmiešame vytvoríme krém.
6. Potom  piškótu rozvinieme, vyberieme papier.
7. Krém rozotrieme navrch poukladáme jahody a stočíme do rolády.
8.Na ozdobu na roládu uložíme polovičky jahôd.

Dobrú chuť.

 

You Might Also Like