Nadýchané éclairs s vanilkovým krémom!

ela

Fantastický recept na dezert ku káve. Kombinácia krehkého cesta a vanilkového krému vás očarí.
Ukážeme Vám krok za krokom, ako ich pripraviť.

Potrebujeme:

Na cesto:

130 g múky
100 ml vody
110 ml mlieka
85 g masla
5 vajec
práškový cukor
štipka soli

Na krém:

150 ml mlieka
120 g masla
2 čajové lyžičky vanilkového cukru
170 ml smotany
4 žĺtky
100 g práškového cukru
30 g škrobu

 

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte vodu, mlieko, cukor, nasekané maslo a soľ. Varte, kým sa maslo neroztopí.
  2. Odstavte z ohňa a pridajte múku.
  3. Vráťte na sporák a varte asi 2 minúty, kým sa na dne nezačne tvoriť kôra.
  4. Na vytvorenie zákuskov použite cukrárske vrecko. Vložte do rúry a pečte 10 minút pri 220 stupňoch.
  5. Znížte teplotu na 180 stupňov a pečte približne ďalších 30 minút.
  6. Vyberte z rúry a do každého zákusku urobte 2 otvory. Nechajte vychladnúť.
  7. Pripravte si náplň. Vyšľahajte žĺtky, cukor a škrob. Zmiešajte mlieko a smotanu a za stáleho miešania pridajte do žĺtkov.
  8. Varte do zhustnutia na strednom ohni. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Do krému zašľahajte maslo.
  9. Krém dáme do cukrárskeho vrecka. Každý dezert naplňte krémom.
  10. Hotové dezerty nechajte niekoľko hodín odpočívať v chladničke. Dobrú chuť.

You Might Also Like