Potrebujeme:
2 ks podlhovasté piškóty
500 g Mascarpone
250 ml presso káva
4 PL práškový cukor
8 PL mandľový likér
8 PL vaječný likér
250 ml šľahačka
kakao
POSTUP:
1.
Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme mandľový likér. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku. Do misy obdĺžnikového priemeru 20 × 35 cm poukladáme piškóty, ktoré polejeme kávou.
2.
Ak chceme, aby bol zákusok hotový skôr, piškóty v káve namáčame. Potrieme krémom, dáme znovu piškóty a na ne krém. Vrch posypeme kakaom. Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 5 hodín.