Pripravte si čokoládový múčnik s vanilkovým krémom a ťahanou čokoládovou polevou aj Vy.
Potrebujeme:
100 g cukru
5 vajec
50 g múky
30 g kakaa
1/2 sáčku prášku do pečiva
štipka soli
Na sirup:
250 g cukru
250 ml vody
Na krém:
1 l mlieka
6 lyžíc múky
100 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
2 lyžice mäkkého masla
Na polevu:
180-200 g tmavej čokolády
50 ml oleja
Postup:
- Vyšľahajte bielky s cukrom a potom po jednom pridávajte žĺtka. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Potom pridajte do vaječnej zmesi.
- Plech na pečenie 28 × 18 cm vyložte papierom na pečenie, a nalejte cesto.
- Pečte asi 20 minút na 180 stupňov. Po upečení nechajte vychladnúť.
- Pripravte sirup: vložte vodu a cukor do misy, potom varte 10 minút, a hneď nalejte horúci sirup na cesto.
- Na krém v miske premiešajte múku a cukor, potom pomaly pridávajte mlieko a miešajte, aby nevznikli hrudky.
- Varte na miernom ohni, až vznikne hustý krém. Pridajte vanilkový cukor a maslo, dobre premiešajte.
- Potom, čo cesto vstrebe sirup, naneste na neho krém, uhlaďte ho a nechajte vychladnúť
- Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s olejom, a nalejte na krém.
- Pekne roztiahnite po celej ploche. Dezert nechajte vychladiť a potom nakrájajte na kocky. Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na domácu čokoládovú tortu s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Zdroj: bidista.com