Včelie úle patria k tým najobľúbenejším receptom. Ťažko povedať, či za to môže rum alebo ten úžasný žĺtkový krém, stačí si teda len zohnať formičku a bežné ingrediencie. A ako na to?
Potrebujeme:
Na cesto:
9 dkg masla
1 ks bielok
3 lyžice rumu
2 lyžice mlieka
16 dkg drvených piškót
10 dkg práškového cukru
1-2 lyžice kakaa
Na plnku:
4 dkg práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
18 dkg masla
2 ks žĺtky
4 lyžice rumu
Postup:
- Spracujeme cesto (ak je cesto riedke-pridáme drvené piškóty).
- Tvoríme guľôčky, ktoré ľahko obalíme v práškovom cukre a vytlačíme do formičky, naplníme krémom a uzavrieme piškótou, potom vyklopíme alebo otvoríme formičku, podľa toho aký máme druh formičky.
- Plnka: 4 dkg práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 18 dkg masla, 2 žĺtky, 4 lyžice rumu. Všetko šľaháme 8 minút. Dobrú chuť.
Zdroj: varenie a pečenie s radosťou