Slovo “quiche” je skomoleným nemeckého slova “Kuchen”, čo znamená tortu. Pôvodný “Quiche Lorraine” si rýchlo získal svoje čestné miesto nielen vo Francúzsku, ale aj v Anglicku a postupne prenikol s mnohými úpravami do ďalších krajín. Skvelé je na ňom úplne všetko. Nielen dokonalá chuť, ale aj to, že na neho zužitkujete podľa svojej fantázie prakticky čokoľvek a ľahko pripravíte aj vegetariánsku obmenu. Quiche môžete podávať ako predjedlo, ľahký letný obed, večeru alebo neskoré raňajky.
Špenátový quiche
Najprv sa quiche pripravoval z cesta chlebového, až neskôr sa začalo používať krehké. Rovnako, ako to robí blogerka Live with Anny, ktorej recept vám prinášame.
Čo potrebujeme?
cesto:
200 g múky
2 lyžice oleja
2 vajcia
soľ
trocha vody (ak bude potrebné)
Plnka:
3 vajcia
200 ml smotany
200 g syra
cca 5 menších jarných cibuliek
200 g listového špenátu
2 paradajky
soľ
koláčová forma s priemerom 28 cm, najlepšie s klasickými vrúbkami, ale môžete použiť aj tortovú
Ako na to?
Predhrejte si rúru na 180 ° C. V miske zmiešajte múku, olej, vajce a soľ. Pokiaľsa bude cesto drobiť, môžete postupne po malých troškách pridať vodu. Cesto vyvaľkajte do tenkej okrúhle placky a vložte ho do koláčovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou, cesto vtlačte až po okraj a prebytky odrežte. Poprepichujte cesto vidličkou a vložte formu do vyhriatej rúry a pečte pri 180 ° C asi 10 minút.
Medzitým si pripravte náplň. Sparte listový špenát horúcou vodou, aby zmenšil svoj objem, a vodu z neho nechajte odkvapkať. Nakrájajte si jarnú cibuľku a paradajku. Nastrúhajte syr a v miske zmiešajte smotanu s vajcami a sparte listový špenát horúcou vodou.
Po 10 minútach vyberte formu z rúry. Na cesto rozložte špenát s jarnou cibuľkou a všetko zasypte nastrúhaným syrom. Hore položte plátky paradajok a zalejte zmesou smotany a vajec. Quiche vložte späť do rúry a dopečte pri 180 ° C asi 40 minút. Vyberte a je hotovo. Vynikajúca Francúzska pochúťka je na svete. Dobrú chuť vám prajeme!
zdroj: takprosto ru.com