suroviny
cesto:
125 g maslo
50 g práškový cukor
1 bal.Vanilkový cukor
1 lyžica kyslá smotana
1/2 ks citrón – kôra
150 g hladká múka
1 lyžica kakao
1/2 bal.Prášok do pečiva
náplň:
60 g kokos
50 g práškový cukor
1 ks bielok
poleva:
mliečna čokoláda
postup prípravy
- Z uvedenej dávky vyjde cca 27 ks menších sušienok (veľkosť vlašského orecha), záleží však na veľkosti.
- Maslo nakrájame na menšie kúsky, pridáme práškový a vanilkový cukor a poriadne mixérom vyšľaháme do peny.Pridáme lyžicu kyslej smotany a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Dôkladne spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu.
- Potom rozvaľkáme na tenký plát hrubý cca 3 mm a pomocou pohára alebo okrúhle formičky vykrojíme kolieska s priemerom 5-6 cm, do stredu navrstvíme kokosovou plnku (bielok vyšľaháme mixérom spolu s práškovým cukrom do tuhej peny a pridáme kokos).Koliesko zabalíme a vytvoríme guľôčku, ktorú uložíme na papierom vyložený plech.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. cca 20 minút. Upečené necháme vychladnúť a ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Zdroj: Coolinarika