Pripravte si tento dezert pre Vás i celú rodinu, jeho chuť ja báječná.
Potrebujeme:
6 vaječných bielkov
6 lyžíc cukru
1 lyžica slnečnicového oleja
2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice strúhanky
0,5 balíka prášku do pečiva
200 g arašidov nasekaných nesolených
250 g nutelly
Na krém:
0,5 l mlieka
6 žĺtkov
1 vanilkový puding
3 lyžice hladkej múky
100 g horkej čokolády
150 g masla
3 lyžice cukru
360 g maslových sušienok (Bebe, marína)
300 ml vlažného mlieka
Na vrch:
1 šľahačkovú smotanu
1 stužovač
100 g čokolády – nastrúhanéj
lieskové orechy
Postup:
1.
Uvaríme si najskôr puding.V troche mlieka rozmiešame puding múku, vaječné žĺtka. Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí vlejeme zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť na izbovú teplotu.
2.
Arašidy nesolené nasekáme na drobné kúsky .Vyšľaháme sneh z bielkov pridáme cukor, lyžicu oleja, 2 lyžice múky a 2 lyžice strúhanky spolu s kypriacim práškom.Všetko premiešame a vylejeme na plech cca 35×25 vystlaný papierom na pečenie, posypeme nasekanými orieškami.
3.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Na ešte horúci koláč natrieme nutellu.
4.
Zatiaľ nám vychladol puding, pridáme vymiešané maslo do peny a spolu zmiešame. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej časti primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.
5.
Môžeme začať vrstviť. Na piškótu s arašidmi natrieme nuttelu, potom príde na rad sušienková vrstva. Poukladáme sušienky pokvapkáme ich mliekom. Natrieme bledým krémom, potom opäť sušienková vrstva ktorú pokvakáme mliekom a nakoniec čokoládový krém.Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť.
6.
Pred podávaním na vrch pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu. Nakrájame na rezy. Ozdobíme lieskovými orieškami. Dobrú chuť. Zdroj: nosalty.hu