Najrýchlejší a najlepší krémeš

01162734-478608c566e965-full

Budeme potrebovať:

1 bal.  lístkové cesto
2 l  mlieko
1/2 l  voda
6 ks  vajcia
6 lyžíc  hladká múka
20 g  kukuričný škrob
3 bal.  vanilkový cukor
250 g  kr. cukor
700 ml  smotana na šľahanie
2 bal.  smetafix
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

2.

Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

3.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

4.

Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like