Potrebujeme:
4 plátky bravčového alebo hydinového mäsa
4 plátky varenej šunky
20 g sušených paradajok
40 g strúhanky
rozmarín
1 cibuľa
4 lyžice zelených olív
vývar
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
1.Paradajky nakrájame najemno a zmiešame so strúhankou a s trochou nasekaného rozmarínu. Ak sú paradajky suchšie, do pasty pridáme aj trochu nálevu alebo kvapku olivového oleja.
2.Plátky mäsa natenko rozklepeme medzi dvoma fóliami, osolíme, okoreníme a potrieme paradajkovou pastou. Rozložíme šunku, každý rezeň pevne zrolujeme a konce spojíme drevenými špáradlami. Rolády opečieme z každej strany v horúcom oleji a vyberieme.
3.Cibuľu opražíme na tuku, olivy nakrájame na pásiky, pridáme vývar, uvaríme a dochutíme.
4.Rolády pokrájame na kolieska, prelejeme omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Zdroj:dobre jedlo