Fantastický recept na prílohu ktorú pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
Zálievka:
100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
Petržlenová vňať alebo pažítka
Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
1 lyžička horčice podľa chuti
Soľ
Korenie podľa chuti
Postup:
1.Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode.
2.Potom scedíme, očistíme a nakrájame na plátky.

3.Slaninku orestujeme na panvici.
4.Potom pridáme cibuľu znovu orestujeme a pridáme maslo a horčicu.
5.Do zemiakov primiešame slaninovo-cibuľovú zmes, osolíme a okoreníme.
6.Nakoniec pridáme smotanu a nadrobno nakrájanú petržlenovou vňať alebo pažítku, dobre premiešame.
