Neodolateľná krémová kokosová torta

12056338_0051dbbd758275_full

Potrebujeme:

cesto:

225 g hladká múka
1 ks žĺtok
75 g práškový cukor
štipka soľ

125 g maslo

Krém (1 šálka = 250 ml):

250 g smotanový syr
2/3 šálky práškový cukor
3 šálky smotana na šľahanie
1,5 šálky kokos
1,5 šálky mlieko
1 bal.Čokoládový puding
1,5 šálky smotana na šľahanie

Postup prípravy:

 
  1. Múku, práškový cukor, štipku soli, žĺtok a nakrájané maslo vymiešame mixérom s hnetícimi hákmi do guľôčky. Guľôčku odložíme na pol hodinu do chladničky.Potom cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu na pečenie (vyložíme aj boky formy).
  2. Cesto upečieme pri teplote 200 st. cca 20 minút.
  3. Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom. V druhej miske vymiešame mixérom šľahačku a vareškou ju primiešame k smotanového syru s cukrom. Pridáme aj kokos a celú hmotu navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky.
  4. Čokoládový puding uvaríme v mlieku (môžete aj osladiť, podľa chuti) a necháme mierne vychladnúť. Puding navrstvíme na smotanovou vrstvu a necháme úplne vychladnúť. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Zdroj:  Insidebrucrewlife

You Might Also Like