suroviny
250 g sušienky
2 šálky ryžové burizóny
125 g maslo
1 konzerva salko
2 lyžice kakao
200 g biela čokoláda
1 lyžica maslo alebo kokosový olej
čokoládové guličky na ozdobu
postup prípravy
Pripravíme si formu o rozmere 22 x 32 cm a dno vyložíme papierom na pečenie.
Sušienky rozmixujeme kuchynským mixérom na jemný prášok (pár sušienok len rukami nalámeme, aby sme mali väčšie kúsky).
Na miernom ohni v hrnci rozpustíme maslo, pridáme kondenzované mlieko a kakao.
Premiešame a keď máme hmotu dobre spojenú, postupne pridáme sušienky a burizony.
Hmotu navrstvíme na plech, pekne uhladíme a necháme vychladnúť.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo alebo kokosový olej, premiešame a nalejeme na vychladnutú sušienkovou hmotu.
Ozdobíme čokoládovými guľôčkami a necháme v chladničke odpočívať minimálne 3 hodiny.
Zdroj: Bakeplaysmile