Veľmi mám rada tento zákusok, pravda je taká, že hneď ako ho pripravím sa zje, u nás ho má rád každý.
Potrebujeme:
Na 8 porcií:
6 vajec
5 dl kyslej smotany
3 balíčky van cukru
80 g želatíny
2 dl malinového sirupu
1,5 dkg nesladeného kakaa
7 dl vody
15 pl práškového cukru
Postup:
Prvá vrstva:
- Oddelíme žĺtka od bielkov, pridáme k ním jeden balíček vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc práškového cukru.
- Bielka vyšľaháme a pridáme ich k žĺtkom. Medzitým si dáme variť 1,5 dl vody a pridáme do nej želatínu. ( jeden balík stačí, 20 g)
- Počkáme kým trošku vychladne a primiešame ju k vajíčkovej zmesi. Nalejeme do formy. (plech s vysokými bokmi alebo jánska misa). Odložíme do chladničky stuhnúť.
Druhá vrstva:
- Druhá vrstva sa pripravuje rovnako ako prvá, s tým rozdielom, že pred želatínou pridáme kakao. Rozmiešame a naleje na stuhnutú prvú vrstvu. Dáme do chladničky.
Tretia vrstva:
- V miske zmiešame 5 dl kyslej smotany, 5 pl práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme v 1,5 dl vode a pridáme do hotovej zmesi.
- Z chladničky vyberieme hotové 2 vrstvy a nelejeme na nich tretiu. Vrátime do chladničky.
Štvrtá vrstva:
- Do štvrtej vrstvy potrebujeme malinový sirup ( môžete pridať aj inú príchuť) 2,5 dl vody a 20 g želatíny.
- Vodu necháme zovrieť, pridáme želatínu a sirup. Pri poslednej vrstve treba dávať pozor aby sme ju nenalievali príliš horúcu, môže sa stať že sa ostatné vrstvy sa rozpustia. Počkáme kým vychladne a vlažnú nalejeme na ostatné vrstvy. Vrátime do chladničky. Dobrú chuť.