Neodolateľný penový špic v čokoláde!

204_full

Nikto neodolá ľahkej pene a tenkej čokoládovej vrstve. Odkedy sme to vyskúšali, robím to doma, obchod sa ani len nepribližuje.

Potrebujeme:

1 balenie piškóty
200 g kryštálový cukor
3 ks vaječné bielky

Na vrch:

100 g Čokoláda na varenie
2 lyžice tuku

Postup:

  1. Bielky začneme šľahať na parnom kúpeli. Akonáhle je hmota dostatočne hustá (nekvapká), vyberieme ju z parného kúpeľa a pokračujeme v šľahaní.

  2. Postupne pridávame cukor a miešame do tvrdej peny.

  3. Piškóty položíme na rovný povrch, hmotu vložíme do penového vrecka alebo plastového vrecka a nanesieme ju na piškóty, najlepšie v rovnakom množstve.

  4. Napenené piškóty dáme na 2 hodiny do chladničky.
  5.  Čokoládu rozpustíme na pare s prídavkom tuku.
  6. Na penu jemne nanesieme čokoládu.
  7. Dáme na pár hodín do chladničky, aby čokoláda dôkladne stuhla.
    Príprava receptu s Sponge Negro Kiss, Krok 4

    Dobrú chuť.

You Might Also Like