Slávnostne vyzerajúca banánová nepečená torta s vanilkovou príchuťou. Jediné na čo treba dať pozor je to, aby ste ju nezjedli skôr ako sa vychladí!
Potrebujeme:
Vanilková vrstva:
250 g smotanový syr (mascarpone, ricotta, …)
1/2 šálky práškový cukor
1/8 šálky mlieko
1 lyžica vanilková esencia
1 šálka smotana na šľahanie
1/2 šálky práškový cukor
Banánová vrstva:
250 g smotanový syr
1/2 šálky práškový cukor
1/4 šálky mlieko
1 bal.banánový puding
1,5 šálky smotana na šľahanie
3/4 šálky práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
detské piškóty
1/2 šálky mlieko
4 ks banán
1/2 šálky smotana na šľahanie
1/4 šálky práškový cukor
Postup:
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie.
- Najskôr si pripravíme vanilkovú vrstvu. Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Postupne prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vanilkovú esenciu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom v druhej miske do tuhej šľahačky a vareškou ju primiešame ku smotanovej hmote. Odložíme do chladničky a pripravíme banánovú hmotu.
- Smotanový syr vymiešame spolu s práškovým cukrom do hladkej hmoty, postupne pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali banánový puding. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a vareškou šľahačku vmiešame do banánovej hmoty.
- Polovicu banánovej hmoty navrstvíme do formy, pekne uhladíme a navrstvíme polovicu vanilkové plnky. Poukladáme piškóty, ktoré namočíme do mlieka a jemne ich vtlačíme do vanilkovej hmoty a poukladáme na kolieska nakrájaný banán. Navrstvíme druhú polovicu banánového krému a na banánový krém navrstvíme druhú polovicu vanilkového krému. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s cukrom, poukladáme piškóty a banány.
zdroj: lifeloveandsugar.com