Nepečená torta je zložená z korpusu z maslových sušienok, smotanovej peny z bielej čokolády a jemnej jahodovej vrstvy.
Potrebujeme:
Na korpus:
250 g celozrnných / grahamových sušienok
80 g kokosového oleja / masla, rozpusteného
Pena z bielej čokolády:
200 g bielej čokolády
350 g smotany na šľahanie 35%
5 g želatíny v prášku
30 g studenej vody
Jahodová pena:
300 g jahôd
50 g cukru
5 g želatíny v prášku
30 g studenej vody
200 g smotany na šľahanie 35%
Na ozdobu:
čerstvé jahody nakrájané na plátky
Postup:
Celkový čas prípravy: 280 min
Najskôr si pripravíme jahodovú omáčku, aby nám ochladila, než z nej budeme robiť penu. Umyté jahody si nakrájame na štvrtky. Spolu s cukrom si ich dáme do malého hrnca a dáme na platničku na stredný plameň. Zahrievame kým sa cukor nerozpustí. Potom dáme z platničky preč, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Dáme bokom.
Želatínu si rozpustíme v malom hrnci vo vode a necháme napučať 5-10 minút. Dáme na platničku na nízky plameň a zahrievame kým sa želatína nerozpustí. Potom ju prilejeme k jahodovej omáčke. Zamiešame a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Na korpus si dáme sušienky do kuchynského robota a rozmixujeme na omrvinky. Pridáme rozpustený olej alebo maslo a premixujeme. Zmes pomocou lyžičky natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm. Dáme vychladiť do chladničky, kým nebudeme mať pripravenú penu z bielej čokolády.
Na penu z bielej čokolády si dáme čokoládu a 150 g smotany do ohňovzdornej misky. Dáme nad hrniec s vodným kúpeľom. Na nízkom plameni zmes miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Medzitým si rozpustíme želatínu v malom hrnci vo vode a necháme napučať 5-10 minút. Dáme na platničku na nízky plameň a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí. Potom ju prilejeme k čokoláde. Necháme úplne vychladnúť.
Zvyšok smotany (200 g) si vyšľaháme do šľahačky. Prilejeme zmes z bielej čokolády a všetko dôkladne premiešame. Penu nalejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky na 15-20 minút.
Na jahodovú penu si vyšľaháme smotanu do šľahačky. Pridáme vychladenú jahodovú omáčku a miešame kým sa všetko nespojí. Nalejeme na penu z bielej čokolády. Dáme do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
Pred podávaním obídeme kraj formy horúcim nožom, aby sa nám torta lepšie oddelila od okraja. Ozdobíme plátkami čerstvých jahôd. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube