Nepečená jahodová torta z jogurtového cesta s mascarpone krémom!

jagc

Máte radi jahody? Tak to sa vám bude páčiť recept, ktorý si dnes spoločne predstavíme. Jedná sa o jahodovú tortu pripravenú z jogurtového cesta s tou najlepšou chuťou. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý!
Navyše je tento dezert pripravený bez pečenia. Jeho príprava vám tak nezaberie príliš veľké množstvo času. Skúste si túto jahodovú tortu pripraviť ešte dnes! Nebudete ľutovať! Chutí fantasticky!

Potrebujeme:

150g rozdrvených sušienok
500g jahôd
75g práškového cukru
75g masla
250g mascarpone
120g kryštálového cukru
1 biely jogurt
150ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. V mise si zmiešame sušienky spoločne s kryštálovým cukrom a primiešame maslo.
  2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
  3.  Sušienkovú zmes dáme na dno tortovej formy.
  4.  Odložíme na 45 minút do chladničky.

  5. Zmiešame si mascarpone s jogurtom a práškovým cukrom, kým nám nevznikne jednotný krém.
  6. Zo smotany si vyšľaháme penu a vmiešame ju do krému.
  7.  Jahody si nakrájame na malé kúsky a rozdelíme na dve polovice.
  8.  Polovicou jahôd zasypeme sušienky a potom navrstvíme krém.
  9. Na záver zasypeme zvyškom jahôd a dáme cez noc vychladiť do chladničky. Vyberieme z chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na domácu jahodovú tortu aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

You Might Also Like