Radi by ste svoju rodinu potešili nejakou nepečenou dobrotou? V tom prípade ste tu na správnom mieste! Dnes si spoločne pripravíme smotanový tortu s mandarínkami a piškótovým základom. Príprava tejto dobroty je veľmi jednoduchá a to vďaka priloženému foto receptu a video návodu.
Potrebujeme:
dlhé piškóty
šťava z mandarínok 500 ml
želatína 10 g
smotanu na šľahanie 300 ml
konzervované mandarínky 600 g
Postup:
1. Začneme tým, že si piškóty namočíme v šťave z mandarínok.
2.Sušienky potom naukladáme do sklenenej formy.
3. Smotanu si vyšľaháme.
4. Potom pridáme 200 g mandarínok. Dôkladne premiešame.
5. Krém nanesieme na sušienkovú vrstvu a dôkladne uhladíme.
6. Na rozprestretý krém nanesieme vrstvu samotných mandarínok.
7. V mise si medzitým zmiešame šťavu z mandarínok so želatínou. Dôkladne premiešame.
8. Túto zmes potom pomocou lyžice nanesieme na tortu.
9. Nakoniec tortu odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.