Potrebujeme:
220 g masla
½ hrnčeka trstinového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
3 hrnčeky ovsených vločiek
½ lyžičky mletej škorice
¼ lyžičky soli
1 tabuľka horkej čokolády, nakrájaná na malé kúsky
170 g arašidového masla
postup:
Formu o veľkosti 20 × 20 cm vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom.
V strednom kastróliku zmiešame maslo, trstinový cukor a vanilkový extrakt. Zahrievajte nad miernym ohňom, kým sa všetko nerozpustí.
Prisypeme vločky, škoricu a soľ. Miešame a necháme variť približne 5 minút.
Polovicu množstva zmesi nalejte do pripravenej formy a rovnomerne vyrovnáme.
V malej miske vhodnej do mikrovlnky zmiešajte čokoládu a arašidové maslo. Prehrejte v mikrovlnke pokiaľ nebude zmes rozpustená.
Čokoládovú zmes nalejte na vrstvu vločiek, časť polevy si nechajte na zdobenie.
Do formy pridajte druhú polovicu vločkovej zmesi, zarovnajte a nakoniec ozdobte zvyškom polevy.
Vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
zdroj: tiphero com