Potrebujeme:
Balenie čokoládových sušienok
1 lit. mlieka
100 g škrobu, alebo 100 g hladkej múky
4 lyžice cukru
150 g biela čokoláda
250 g masla
čokoládová poleva
200 g mliečnej čokolády
150 g masla
3 lyžice cukru
5 lyžíc mlieka
Postup:
Škrob, alebo múku zmiešame so 4 lyžicami cukru a pridáme šálku mlieka. Spracujeme do hladka.
Zvyšné mlieko zohrejeme a rozpustíme v ňom bielu čokoládu. Keď začne mlieko vrieť, odstavíme ho hneď z plameňa. Teplé mlieko s čokoládou nalejeme do pripravenej, hladkej zmesi. Všľaháme maslo zo zvyšným cukrom do krému. Maslový krém spojíme s mliečnou čokoládovou zmesou.
Všetky suroviny na tmavú polevu dáme do hrnca a pripravíme vo vodnom kúpeli. Miešame, kým zmes nie je krémová.
A teraz už stačí rezy len poskladať dohromady. Sušienky, krém, sušienky, krém a takto opakovať 4x. Ukončíme polevou a necháme vychladnúť.
Zdroj: jextremesilverblog. com