Potrebujeme:
600 g cukru
80 ml vody
250 g masla
600 g tmavých Bebe sušienok
600 g mletých vlašských orechov
100 g horkej čokolády
2 lyžice holandského kakaa
poleva
1 lyžica holandského kakaa
50 g horkej čokolády
1 lyžica slnečnicového oleja
postup:
Celkový čas prípravy: 30 min
Dáme variť vodu s cukrom a necháme ho rozpustiť. Akonáhle je rozpustený, vodu odstavíme a pridáme maslo, rozmrvené sušienky a mleté vlašské orechy. Všetko dôkladne premiešame a hmotu rozdelíme napoly.
Do polovice hmoty primiešame rozpustenú tmavú čokoládu s kakaom a opäť dôkladne premiešame.
Plech s rozmermi 33 x 34 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Máme dva druhy hmoty. Svetlú bez čokolády a tmavú s čokoládou. Vrstvíme najprv jednu polovicu čokoládovej a dôkladne uhladíme. Na ňu navrstvíme polovicu svetlej hmoty a opäť zahladíme. Takto navrstvíme aj druhú polovicu čokoládovej a na ňu aj svetlú hmotu. Rezy takto získajú 4 vrstvy.
Rezy polejeme rozpustenou čokoládou s olejom a kakaom. Hotovo! Už len necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny a môžeme podávať.
Nie sú moc náročné a hlavne k ich príprave vystačíte aj so základom kuchárskych zručností. Chuť je pritom úžasná a rezy sú krásne vláčne.
Zdroj. nosalty com