Nepečený čokoládový dezert s kokosom a rýchlou prípravou!

sad

Kto by nezbožňoval nepečené dezerty. Sú jednoduché a chutia fantasticky.

Potrebujeme:

20 dkg kakaových sušienok
8 dkg horkej čokolády
8 g masla
1 polievková lyžica práškového cukru
6 lyžíc mlieka

Na krém:

5 dl šľahačky
2 sáčky vanilkového cukru
3 polievkové lyžice kokosu
2 polievkové lyžice práškového cukru

Na polevu:

10 dkg horkej čokolády
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku

Postup:

  1. Rozlámte sušienky na malé kúsky a vložte ich do misky. Roztavte čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte maslo, mlieko a cukor. Nalejte do sušienok a vymiešajte mixérom cesto.
  2. Cesto nalejte do tortovej formy a nechajte v chladničke tuhnúť. Medzitým vyšľahajte šľahačku, pridajte cukor, vanilkový cukor, kokos. Natrite krém na korpus.
  3. Nechajte vychladnúť najmenej pol hodiny, aby  krém stuhol. Tmavú čokoládu roztavte vo vodnom kúpeli, pridajte maslo, potom kakaový prášok, premiešajte.
  4. Studenú polevu nalejte na krém a dajte opäť chladiť do chladničky.  Dobrú chuť! Zdroj: ketkes.com

You Might Also Like