Kto by nezbožňoval nepečené dezerty. Sú jednoduché a chutia fantasticky.
Potrebujeme:
20 dkg kakaových sušienok
8 dkg horkej čokolády
8 g masla
1 polievková lyžica práškového cukru
6 lyžíc mlieka
Na krém:
5 dl šľahačky
2 sáčky vanilkového cukru
3 polievkové lyžice kokosu
2 polievkové lyžice práškového cukru
Na polevu:
10 dkg horkej čokolády
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
Postup:
- Rozlámte sušienky na malé kúsky a vložte ich do misky. Roztavte čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte maslo, mlieko a cukor. Nalejte do sušienok a vymiešajte mixérom cesto.
- Cesto nalejte do tortovej formy a nechajte v chladničke tuhnúť. Medzitým vyšľahajte šľahačku, pridajte cukor, vanilkový cukor, kokos. Natrite krém na korpus.
- Nechajte vychladnúť najmenej pol hodiny, aby krém stuhol. Tmavú čokoládu roztavte vo vodnom kúpeli, pridajte maslo, potom kakaový prášok, premiešajte.
- Studenú polevu nalejte na krém a dajte opäť chladiť do chladničky. Dobrú chuť! Zdroj: ketkes.com