Budeme potrebovať:
Základ:
250 g – kakaové sušienky
40 g – maslo
100 ml – broskyňový džús
30 g – čokoládový prášok (pre prípravu horúcej čokolády)
Krém:
250 g – smotanový syr (Mascarpone, Philadelphia …)
50 g – práškový cukor
150 g – nutella
500 ml – smotana na šľahanie
Vrch:
150 g – čokoláda
150 ml – smotana na šľahanie
Postup:
1.
Sušienky pomocou mixéra rozdrvíme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľu).
2.
Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vyložili papierom a odložíme do chladničky.
3.
Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.
4.
Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladka. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom a druhú polovicu pridáme k roztavenej nutelle. K vymiešanej nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame.
5.
Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
6.
Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu plnku navrstvíme nutellovú plnku a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika