Neskutočne lahodný banánový dezert s mascarpone krémom!

kolik

Forma 24×24 cm

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia
1/3 šálky cukru
1/2 hrnčeka múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 vrchovatú lyžičku kakaa

Na krém:

 voda s citrónovou šťavou
400 g smotany 30% alebo 33%
500 g syra mascarpone
4 lyžice práškového cukru
4 banány
pol tabuľky strúhanej hladkej čokolády na posypanie

Postup:

1. Vyšľaháme vajcia s cukrom na nadýchanú smotanu.
2. Za stáleho miešania postupne do rozšľahaných vajec vsypeme  preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. 3.Miešame, kým nezískame homogénnu konzistenciu.
4. Cesto dáme do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie.
5. Pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút.
6. Vychladnutú smotanu ušľaháme do tuha, na konci šľahania pridáme práškový cukor.
7. Potom po lyžiciach pridáme vychladený syr mascarpone.
8. Šľaháme, kým sa ingrediencie nespoja.
9. Nanesieme tenkú vrstvu hmoty na piškótu, naaranžujeme banánové kúsky a potom ich pokryjeme zvyškom hmoty.
10. Vrch torty posypeme strúhanou čokoládou.
11. Dáme do chladničky na niekoľko hodín. Dobrú chuť.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj:knurr.pl

You Might Also Like