Skryté vajíčkové prekvapenie, zabalené v zmesi bravčového a hovädzieho mäsa. Netradičné karbonátky ktoré sú jednoducho neodolatelné.
Potrebujeme:
7 ks vajec
300 g bravčové mleté mäso
300 g hovädzie mleté mäso
1 lyžička soľ
1 lyžička sušená bazalka
1/2 lyžičky muškátový oriešok
olej na vyprážanie
Postup:
- 6 vajíčok varíme v horúcej vode po dobu 4-5 minút.
- Mäso zmiešame v miske, osolíme, pridáme bazalku, muškátový oriešok a jedno surové vajíčko. Premiešame a hmotu rozdelíme na 6 rovnakých častí.
- Uvarené vajíčka zbavíme škrupiny a každé vajíčko obalíme mäsom.
- Na rozpálenom oleji na panvici smažíme z každej strany. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávame s klasickou zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj: Vk