Filet z lososa môžete pripraviť na rôzne spôsoby a ja sa podelím o tento.
Potrebujeme:
Na 2 porcie
4 ks filé z lososa
2 bielky
100 g panko strúhanky
1 ks nadrobno nakrájanéj cibule (voliteľné)
hrsť nasekaného hladkolistého petržlenu
soľ a korenie
tatárska omáčka
Postup:
Celkový čas prípravy: 60 min
Rúru bez použitia funkcie horúcozduchu si rozohrejeme na 190 °C. Je na nás či sa zbavíme kože z filetu alebo nie. Pre tento recept som ju odstránil. Na tanier si pripravíme pánko strúhanku, do ktorej pridáme nasekaný petržlen, soľ a korenie. Poriadne premiešame.
Každý filet najskôr vykúpeme v bielkoch a následne obalíme v strúhankovej zmesi.
Obalený losos poukladáme na pripravený rošt, môžeme pre chuť ešte posypať cibuľkou, ale to je skutočne na nás. Rošt potom potom umiestnime do rozohriatej rúry a budeme piecť 10 minút.
Ako prílohu si môžeme pripraviť zeleninovú oblohu, alebo čokoľvek čo máme radi. Ja som nič doma nemal, takže som použil klasiku v podobe amerických zemiakov.
Akonáhle nám uplynie 10 minút, môžeme losos podávať.
Musím povedať, že sa jedná o veľmi jednoduchý recept a hlavne nielen spojenie lososa s panko strúhankou, ale aj spojenie obaleného lososa s tatárskou omáčkou je naozaj originálne. Je to svieže a ľahké. Určite odporúčam.
Dobrú chuť.