Sladko-slaná chuť dezertov sa v poslednej dobe stala veľmi populárnou a s pestovaním jahôd je tento recept takmer nevyhnutnosťou. Vyskúšajte to a zamilujte sa do kombinovanej chuti jahôd, slaných praclíkov a ľahkého krémového syru.
Doba pečenia 10 minút
16-20 porcií
Potrebujeme:
Na korpus:
2 šálky drvených praclíkov
3/4 šálky rozpusteného masla
3 lyžice cukru
Na plnku:
220 g jemného krémového syra
220 g šľahačky
1 šálka cukru
Na vrch:
85 g jahodovej želatíny
2 šálky vriacej vody
280 g čerstvých nakrájaných jahôd na plátky
Postup:
Predhrejeme rúru na 170°C.
Praclíky, cukor a rozpustené maslo zmiešame spolu do rovnomernej hmoty.
Vytlačíme na dno vymasteného pekáča a pečieme asi 10 minút, kým praclíky mierne nezhnednú. Necháme úplne vychladnúť.
V strednej miske vyšľaháme krémový syr s cukrom až do jemnej smotany.
Zmiešame spolu so šľahačkou a zmes rovnomerne rozotrieme na praclíkový korpus.
Odložíme do chladničky najmenej na 30 minút.
Vo veľkej miske zmiešame želatínu s horúcou vodou (alebo želatínou, ktorú použijeme podľa pokynov) a primiešame jahody. Necháme vychladnúť 5 minút a potom rovnomerne rozotrieme vrstvou syra na už vytvorený korpus.
Necháme odpočívať a vychladnúť v chladničke najmenej hodinu.
Dobrú chuť.
Zdroj: sugarapron.com