Nezvyčajný sladko-slaný jahodový dezert s praclíkovým korpusom!

7-720x720

Sladko-slaná chuť dezertov sa v poslednej dobe stala veľmi populárnou a s pestovaním jahôd je tento recept takmer nevyhnutnosťou. Vyskúšajte to a zamilujte sa do kombinovanej chuti jahôd, slaných praclíkov a ľahkého krémového syru.

Doba pečenia 10 minút

16-20 porcií

Potrebujeme:

Na korpus:

2 šálky drvených praclíkov
3/4 šálky rozpusteného masla
3 lyžice cukru

Na plnku:

220 g jemného krémového syra
220 g šľahačky
1 šálka cukru

Na vrch:

85 g jahodovej želatíny
2 šálky vriacej vody
280 g čerstvých nakrájaných jahôd na plátky

Postup:

1

Predhrejeme rúru na 170°C.

2

Praclíky, cukor a rozpustené maslo zmiešame spolu do rovnomernej hmoty.

3

Vytlačíme na dno vymasteného pekáča a pečieme asi 10 minút, kým praclíky mierne nezhnednú. Necháme úplne vychladnúť.

4

V strednej miske vyšľaháme krémový syr s cukrom až do jemnej smotany.

5

Zmiešame spolu so šľahačkou a zmes rovnomerne rozotrieme na praclíkový korpus.

6

Odložíme do chladničky najmenej na 30 minút.

7

Vo veľkej miske zmiešame želatínu s horúcou vodou (alebo želatínou, ktorú použijeme podľa pokynov) a primiešame jahody. Necháme vychladnúť 5 minút a potom rovnomerne rozotrieme vrstvou syra na už vytvorený korpus.

8

Necháme odpočívať a vychladnúť v chladničke najmenej hodinu.

9

Dobrú chuť.

Zdroj: sugarapron.com

 

 

You Might Also Like