Nielen na raňajky: Sýte chlebíky s mäsom

shutterstock_362494112

Potrebujeme:

3 krajce zemiakového chleba
150 g údenej krkovičky v plátkoch
3 uvarené prepeličie vajcia
1 cuketa
pol šalátovej uhorky
2 mladé cibuľky
petržlenová vňať na ozdobenie

Na šampiňónový dip:

500 g čerstvých šampiňónov
2 lyžice olivového oleja
1 malá cibuľa
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

1.Na rozohriatom oleji poduste ošúpanú, pokrájanú cibuľu a očistené šampiňóny pokrájané nadrobno. Osoľte, okoreňte a prikryté duste asi 10 minút.

2.Na celú plochu chleba položte plátky krkovičky, šampiňónový dip, kolieska opečenej cukety alebo ošúpanej uhorky, mladé cibuľky nakrájané na šikmé pásiky a navrch polovice vajec.

3.Ozdobte petržlenom a dochuťte nahrubo pomletým čiernym korením.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like