Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať:
7 bielkov,
250 g kr. cukru,
250 g mletých vlašských orechov,
2 PL oleja,
2 PL polohrubej múky.
Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať:
7 bielkov,
250 g kr. cukru,
250 g kokosu,
2 PL oleja,
2 PL polohrubej múky.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
14 žĺtkov,
250 g pr. cukru,
250 g čokolády na varenie,
250 g masla.
Na zdobenie budeme potrebovať:
50 g bielej a tmavej čokolády.
POSTUP:
Krok 1
Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov.
Krok 2
Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto.
Krok 3
Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch.
Krok 4
Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa.
Krok 5
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém.
Krok 6
Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame.
Dobrú chuť!