Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom

obrk

Koláč je veľmi vláčny a šťavnatý. Možno sa niekomu bude zdať zložitý s množstvom ingrediencií, ale nie je, nemusíte sa báť.  Ak budete chcieť piecť na celý plech, zdvojnásobte všetky ingrediencie. Toto množstvo ingrediencií je do tortovej formy.

Potrebujeme na 8 porcií

cesto:

3 vajcia
75 g cukru
1/2 vanilínového cukru
150 g polohrubej múky
1 PL kakaa
1/2 prášku do pečiva
4,5 PL vlažnej vody

Ďalej potom:

cca 6 veľkých jabĺk
1 vanilínový cukor
mletá škorica
kúsok masla

Na krém:

1 vanilkový puding na varenie
250-300 ml mlieka
1-2 PL cukru krupice (podľa chuti)
1 kyslá smotana 1 smotana na šľahanie a stužovač šľahačky
kakao na posypanie
Alobal na vyloženie formy

Postup

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Formu alebo plech vyložte vrátane stien alobalom. Dno vymažte maslom, posypte vanilínovým cukrom a škoricou. Jablká nahrubo nastrúhajte a rozprestrite na posypané dno, trochu stlačte. Vrstva by mala byť cca 2cm.

Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom
2

Vajcia vyšľahajte s cukrami do peny, prilejte vlažnú vodu a postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a zľahka dôkladne premiešajte. Vlejte na jablká a vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15-20 minút. Ak je upečené, na špajdľu sa cesto nelepí.

Obrátený jablkový koláč s pudingovým krémom
3

Ak špajdľu vytiahnete suchú, vyberte koláč z rúry a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vyklopte na väčší tanier alebo na druhý plech a opatrne zložte alobal. Jablká by mali mať skaramelizovanú štruktúru.
4
Puding uvaríme s mliekom a cukrom, dôkladne miešame, nemal by byť príliš tuhý. Necháme tiež vychladnúť a potom do neho vmiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na koláč a ako poslednú vrstvu dáme vyšľahanú smotanu so stužovačom.  Posypeme kakaom a dáme dôkladne vychladiť

zdroj: StarasBija. com

You Might Also Like