Milovníci zemiakov si určite pochutia. Pečené zemiaky v rúre na ktorých si pochutí naozaj každý!!
Potrebujeme:
1 kg menšie zemiaky
3 lyžice rozpustené maslo
toskánske korenie Kotányi( ak máte, použite svoje bylinky zo záhradky)
postup:
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené očistíme a vložíme do väčšej misky. Pridáme maslo, toskánske koreniny (namiesto toskánskeho korenia môžete použiť ľubovoľné iné korenie, ktoré vám najviac chutí, alebo čerstvé bylinky) a dôkladne pretrepeme. Dávame však pozor, aby sme zemiaky úplne nerozbili.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Zemiaky uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 40-45 minút.
- V polovici pečenia zemiaky otočíme, aby boli opečené z každej strany.
Zdroj: zcukrempudrem.blogspot