Potrebujeme:
cesto:
1 hrnček múky hlad.
120 gr. naseké maslo
4 lyžice. hnedý cukor
plnka :
50 gr. maslo
4 lyžice. hnedý cukor
400 g. kondenzované mlieko
Okrem toho:
150 gr. mliečna čokoláda
30 gr. akékoľvek orechy
Príprava:
1. V miske zmiesime múku s nakrájanými kúskami masla. Pridajte cukor a vymiesime krehké cesto.
2. Cesto opatrne dáme na plech a poprepichujeme ho vidličkou aby sa cesto nenadvihovalo a nerobili sa bubliny počas pečenia. Ideálny tvar plechu je štvorec o priemere 23 cm.
3. Pečieme cesto pri 180 stupňoch do zlatista . Necháme vychladnúť.
4. Spravíme krém: Do hrnca dáme maslo, cukor, kondenzované mlieko. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa zmes nevarí. Oheň znížime na minimum a varíme, kým zmes začne hustnúť a stane sa svetložltá, a začne sa oddeľovať smerom od steny nádoby.
5.Na cesto natrieme rovnomernú vrstvu krému.
6. Vo vodnom kúpeli rozousíme čokoládu. Do krému vložíme veľké kusy orechov alebo celých lieskových orechov. Všetko zalejeme rozpustenou čokoládou.Dať na chladné miesto na zatuhnutie.
7. Koláč narežeme na elegantné štvorce a môžeme podávať.
Dobrú chuť !!!
Zdroj: domohozyajka.com